Jourhem

Jourhem

Som jourhem tar Du emot en eller flera katter i ditt hem under tiden som vi letar efter ett

för-alltid-hem åt dem.


Katterna kan ha olika behov och beteenden, många är lite rädda och tillbakadragna i början och behöver därför få tid på sig att lära känna sin nya omgivning. De flesta av dem har

förmodligen aldrig bott i en familj tillsammans med människor innan och kan ha negativa erfarenheter kopplade till oss.


Ibland kan det vara så att det behöver finnas andra katter i jourhemmet som kan visa katten hur man beter sig och att vi inte är farliga.


Varje katt har en kontaktperson som då också blir jourhemmets kontaktperson som Du kan prata med för att få tips och råd. Ochh sen vill vi gärna veta hur det går för katten, om det hänt några framsteg eller något mindre bra.

Vi har också en låst grupp på Facebook för jourhem där man kan få stöd och ställa frågor.

Om du ger en hemlös katt chansen att bli trygg i ditt hem kommer du få uppleva många fina stunder.


Låter det lockande att hjälpa en hemlös katt till ett bra liv, kontakta oss på Facebook. Vi svarar gärna på eventuella frågor och berättar mer om jourhem.

Innan vi placerar ut en katt i ett hem så gör vi alltid ett hembesök för att vi och Ni ska få ett ansikte på varandra samt att vi alla får möjligheten att ställa frågor och ge information. Allt handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för katten som möjligt.


I samband med att en katt placeras ut i ett jourhem skriver vi ett jourhemsavtal där det bland annat går att utläsas vad som är viktigt att tänka på när Du har en jourkatt hemma.


Som jourhem åtar Du dig bland annat att:

• Behandla katten som om den vore din egen.

• Bidra med tålamod, tid och omsorg för katten.

• Stå för mat och sand till katten.

• Se till att ha en säker miljö för katten, t.ex. se till    att katten inte kan smita ut genom fönster

eller balkonger.

• Att hålla katten inomhus.

• Hålla kontinuerlig kontakt med Varma Tassar om hur det går för katten och vid akuta

situationer.

Karantän

För att minska risken för eventuella smittor har vi valt att varje katt som tas in i vår regi placeras den första tiden i karantän. Detta innebär att katten befinner sig på en plats där den inte har kontakt med andra djur. Under denna tiden tas de till veterinären för att bli behandlade mot eventuell skada, sjukdom och ohyra.


De blir också kastrerade, chip-märkta samt vaccinerade. Efter att katten fått sin andra vaccinationsspruta får den, om ingen speciell omständighet säger annat, lämna karantän och gå vidare till ett jourhem eller bli adopterad.